Platina kopen

Platina kopen

Veel mensen kiezen ervoor om in plaats van aandelen, te beleggen in edelmetalen. Goud en zilver zijn de twee meest bekende edelmetalen maar tegenwoordig wordt er ook steeds meer fysiek platina gekocht. De vraag blijft stijgen waardoor de platina prijs dit ook doet. Dit kan fysiek edelmetaal kopen erg winstgevend maken.

Platina kopen bij Goudwisselkantoor

Waarom fysiek platina kopen?

Investeren in edelmetalen is iets wat al jarenlang gebeurd. Omdat edelmetalen grondstoffen zijn, is er maar een bepaalde hoeveelheid van beschikbaar. De laatste jaren stijgt de vraag naar edelmetalen hard. Dit komt omdat edelmetalen erg goede lange termijn investering gebleken zijn. Doordat fysiek edelmetaal aan schaarste onderhevig is, zal er altijd maar een maximaal aanbod zijn. Ook stijgen de prijzen van edelmetalen tijdens mindere economische tijden. Door fysiek edelmetaal te kopen, beschermt u uw vermogen tijdens moeilijke tijden.

platina kopen

Waar moet u op letten wanneer u fysiek platina koopt?

Fysiek platina kopen is zeer eenvoudig. U kunt naar het Goudwisselkantoor gaan om daar uw edelmetaal aan te schaffen of ervoor kiezen om het gemakkelijk en snel online te bestellen. Wanneer u ervoor kiest om uw edelmetalen bij Goudwisselkantoor aan te schaffen, weet u zeker dat u hoogste kwaliteit aanschaft. Er wordt namelijk uitsluitend van gerenommeerde, betrouwbare merken verkocht.

Baren of platina munten kopen?

Sinds de populariteit van platina binnen de industrie toeneemt, wint het edelmetaal ook aan populariteit onder beleggers. Beleggers zien namelijk de vraag toenemen wat ervoor zorgt dat de platina koers waarschijnlijk ook zal gaan stijgen. Als u ook fysiek platina wilt kopen, is er de keuze tussen platinabaren en platina munten. De baren zijn vaak de betere keuze aangezien hier een kleinere marge op zit. Deze zijn namelijk goedkoper en efficiënter om te produceren. Veel beleggers kiezen om die reden voor baren in plaats van platina munten. Toch kunnen munten ook enorm interessant zijn. Dit komt doordat sommige munten verzamelwaarde hebben verkregen. Sommige munten zijn namelijk zeldzaam geworden waardoor verzamelaars vaak overbieden om een zeldzame munt aan hun verzameling toe te voegen. Ook geldt, hoe hoger het gewicht, hoe minder marge u betaald. Het kan daarom lonen om in één keer een hoog gewicht aan fysiek platina te kopen. Toch kunnen meerdere kleine baren of munten ook voordelen hebben. U kunt deze gemakkelijker doorverkopen als u besluit een gedeelte van uw fysieke platina te verkopen.

platina kopen online

Sparen op de bank of door fysiek edelmetaal te kopen?

Wanneer u geld op de bank zet, lijkt dit veilig. Toch hebben we in de afgelopen financiële crisis gezien dat dit alles behalve juist is. Als de bank in zwaar weer verkeerd en grote spaarders besluiten om hun spaargeld op te nemen, kan het zijn dat de bank alsnog failliet gaat en spaarders hun spaargeld kwijt zijn. Om uw risico’s te spreiden, kan het daarom lonen om uw spaargeld ook in andere zaken te investeren. Door fysiek platina te kopen, heeft u uw investering altijd volledig in eigen beheer, zonder dat er een tussenpersoon of een instantie bij komt kijken. Zo kunt u altijd zelf bepalen of en wanneer u besluit uw edelmetaal van de hand te doen.

platina munten kopen of aandelen

Fysiek platina kopen of aandelen?

Wanneer u ook edelmetaal wilt kopen, kan dit op twee verschillende manieren. U kunt ervoor kiezen om fysiek edelmetaal of aandelen te kopen. Zoals u begrijpt is er verschil tussen deze twee. Wanneer u aandelen koopt, gebeurt dit vaak door aandelen in een bedrijf te kopen dat edelmetaal produceert of hierin handelt. Er bestaat de kans dat het bedrijf niet goed gerund wordt waardoor het bedrijf mindere resultaten boekt zonder dat de platinaprijs daalt. Erg zonde wanneer de platinaprijs stijgt maar u geen winst boekt op uw investering. De andere manier is door fysiek platina te kopen. Het voordeel hiervan is dat u het volledig in eigen beheer krijgt en u dus beslist wat er met uw investering gebeurd. Stijgt de platinaprijs waardoor u uiteindelijk besluit om uw fysieke edelmetaal met winst van de hand te doen? Dan doet u dit gemakkelijk zelf bij een edelmetaal-inkoper.

 

Hoe worden platinabaren gemaakt?

Het produceren van platinabaren is een vrij eenvoudig proces. Het edelmetaal wordt verhit tot het smelt en vervolgens in een mal met de juiste afmeting gegoten. Hierdoor is het mogelijk om verschillende gewichten aan baren aan te kopen. Baren zijn beschikbaar in allerlei gewichten, van een gram tot een Troy ounce, tot een hele kilo. Door meerdere kleine baren te kopen kunt u gemakkelijk een gedeelte van uw edelmetalen van de hand kunt doen wanneer u dit wenst.

 

Online platina kopen bij Goudwisselkantoor

Wilt u platina kopen? Dat kan gemakkelijk, veilig en discreet online geregeld worden, bijvoorbeeld via de webshop van Goudwisselkantoor. Wanneer u bij Goudwisselkantoor bestelt, is dat altijd edelmetaal van de hoogste kwaliteit, afkomstig van betrouwbare producenten. U kunt kiezen uit een ruim assortiment waardoor er voor iedere belegger een geschikte baar tussen zit.

Platina kopen bij Goudwisselkantoor