Platina verkopen

Platina verkopen

Veel mensen hebben thuis nog oude sieraden liggen die niet meer worden gedragen. Dit kan zijn omdat de sieraden niet naar uw smaak zijn of omdat ze beschadigd zijn. Als u er niks mee doet is dit natuurlijk erg zonde en al helemaal omdat ze vaak veel waard zijn. Zeker als u sieraden of oude platina munten wilt verkopen, kunnen deze veel opleveren.

 
Platina verkopen bij Goudwisselkantoor
 

Platina verkopen is waarschijnlijk geen dagelijkse bezigheid maar kan enorm interessant zijn. Zeker omdat de waarde al enige tijd stijgt. Daarom kan het zinvol zijn om nu uw sieraden of oude munten te verkopen. Wanneer u niet precies weet hoeveel uw munten waard zijn kunt u ze gratis en vrijblijvend laten taxeren. Zo weet u direct wat uw sieraden of platina munten waard zijn en kunt u ervoor kiezen om over te gaan tot verkoop wanneer de inkoper u een goed bod doet.

 

Weet wat uw platina weegt voor u verkoopt

Vaak wordt de waarde van edelmetaal bepaald door het gewicht. Belangrijk dus om te weten hoeveel uw sieraden of munten precies wegen. Natuurlijk kunt u zelf alvast een grove inschatting maken door de sieraden of munten te wegen. Belangrijk om ervoor te zorgen dat uw edelmetaal puur is, omdat versieringen op sieraden niet meegeteld worden in de uiteindelijke uitgekeerde waarde. Er wordt namelijk gekeken naar het gewicht aan puur edelmetaal.

 

platina verkopen

 

Bekijk keurmerken en keurtekens

Platina sieraden bevatten vaak keurmerk(en) waardoor u direct kunt zien hoeveel edelmetaal er in uw sieraden verwerkt is. Handig dus om uw sieraden of platina munten hier vooraf op te controleren. Als er kenmerken in staan, zorgt dit ervoor dat u de waarde hiervan beter kan inschatten. Sinds 1986 is het in Nederland zelfs verplicht om keurmerken op edelmetalen te zetten. Uw sieraad kan natuurlijk van vóór 1986 zijn, of uit het buitenland komen. In deze gevallen zal er waarschijnlijk geen keurmerk op te vinden zijn. Handig om er dan mee naar een edelmetaal expert te gaan voor een deskundig oordeel. Deze kan uw sieraden of platina munten gemakkelijk en snel voor u taxeren. Dit type taxaties worden doorgaans volledig gratis en vrijblijvend uitgevoerd.

 

Controleer de actuele waarde

Als u de waarde wilt weten, kijkt u uiteraard naar de huidige platina prijs. Die waarde kan per dag verschillen, waardoor de bedragen die u voor uw sieraden of munten ontvangt ook per dag anders zullen zijn. Ook de puurheid van uw munten of sieraden is belangrijk. Is uw edelmetaal minder puur, dan kunt u er ook minder geld voor krijgen. Als u besluit uw edelmetaal te verkopen dient u ook rekening te houden met de inkoper. Deze kunt u nooit de volledige platina koers bieden omdat deze ook kosten moet maken en uiteindelijk ook moet verdienen. Er wordt meestal met een vast percentage aan marge gerekend.

 

Platina munten verkopen

Edelmetaal kan soms ook voor meer dan de huidige waarde worden verkocht. Dit kan als een object een bepaalde verzamelwaarde heeft. Dit kom vaak voor bij beleggingsmunten waar veel vraag naar is maar die niet meer worden uitgegeven. De munt wordt exclusief waardoor verzamelaars er meer voor over hebben dan deze in eerste instantie waard was. Heeft u platina munten die u wilt verkopen? Laat deze dan voor de zekerheid taxeren.

 

platina munten verkopen

 

Baren platina verkopen

Baren bestaan bijna volledig uit puur edelmetaal en bevatten verschillende kenmerken: gewicht, merknaam van de fabrikant, percentage aan edelmetaal. Dit maakt berekening van de waarde extra gemakkelijk en zorgt ervoor dat de verkoop van baren extra gemakkelijk is.

 

platinum munten verkopen

 

Vergelijk inkopers en inkooptarieven

Wanneer u weet hoeveel uw oude sieraden, baren of munten waard zijn, kunt u ervoor kiezen om deze te verkopen. Het is belangrijk om dit altijd te doen bij een betrouwbare inkoper van edelmetalen. Hierdoor weet u dat u er een eerlijk bedrag voor zult ontvangen. Wanneer u twijfelt aan het bod wat de inkoper heeft gedaan, kunt u uiteraard bij meerdere inkoopkantoren langsgaan. U kunt zo eenvoudig vergelijken en verkopen bij de inkoper waar het bod het hoogst is. Bij een betrouwbaar inkoopkantoor is taxatie altijd gratis en geheel vrijblijvend.
 
Platina verkopen bij Goudwisselkantoor
 

Hoe beoordeelt de inkoper uw platina

Platina verkopen? Als u heeft besloten uw platina te verkopen, is het natuurlijk fijn om vooraf te weten wat u precies kunt verwachten. De inkoper zal in eerste instantie op zoek gaan naar keurmerken. Hiermee kan de persoon die uw platina gaat kopen bepalen hoe puur uw edelmetaal is. Om dit zeker te weten zullen uw platina munten of sieraden getest worden en vervolgens gewogen. U bent hier zelf bij aanwezig en krijgt alle kans om vragen te stellen. Vervolgens biedt de inkoper u een bepaald bedrag en besluit u om dit bod wel of niet te accepteren. Zoals gezegd is taxatie bij betrouwbare inkopers altijd gratis en geheel vrijblijvend, u zit dus nooit ergens aan vast en hoeft een bod niet te accepteren.
 

Platina verpanden

Wilt u uw platina verpanden? Dat kan! Verpand uw platina in welke vorm dan ook. Verpanden is eigenlijk een lening verkrijgen op basis van een onderpand, het betreffende onderpand is in dit geval de platina die u heeft uitgeleend. Zodra u uw platina inlevert wordt het gratis getaxeerd. Op basis van deze taxatie ontvangt u een vergoeding. Het maakt overigens niet uit in welke toestand uw platina verkeerd: een baar of verwerkt in een juweel, u kunt het verpanden.

Platina verpanden of met een ander woord belenen biedt u voordelen ten opzichte van verkopen. Bij verpanden behoudt u namelijk het recht om, binnen vastgestelde tijd, het door u beleende stuk terug te kopen. Heeft u bijvoorbeeld een sieraad dat u eigenlijk niet weg wilt doen, maar heeft u wel tijdelijk extra liquide middelen nodig? Beleen het, ontvang een bedrag en koop het sieraad op een geschikter moment terug. Een bijkomend voordeel is dat u geen kredietcheck behoeft omdat u hiervoor al een waardevol stuk als onderpand heeft uitgegeven.

Bent u dus op zoek naar liquide middelen en heeft u waardevolle objecten die u tijdelijk niet nodig heeft? Beleen ze en profiteer van extra liquide middelen.